Şifalı Bitkiler
  • » ŞİFALI BİTKİLER
    • Şifalı Bitkiler
    • Şifalı Çaylar
    • Şifalı Yağlar
    • Sebzeler
  • » SAĞLIK
    • Sağlık
    • Diyet
    • Beslenme
    • Kilo Verme
    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Sağlık
    • Ağız Diş Sağlığı
    • Yeşil Çay
  • » HASTALIKLAR
    • Sivilce
    • Çıban
    • Böbrek Taşı
    • Prostat
    • Diyabet
    • Romatizma
    • Basur - Hemoroid
    • Kolesterol
  • » SAĞLIK UZMANLARI
    • Ahmet MARANKİ
    • İbrahim SARAÇOĞLU
    • Ender SARAÇ
    • Derya BAYKAL
    • Suna DUMANKAYA
    • Ömer ÇOŞKUN
    • Erkan TOPUZ
    • Feridun KUNAK
    • Mehmet ÖZ
    • Gürkan KUBİLAY
    • Pervin BULGAK
    • Şevki GÜNGÖR
    • Dr. Elmira İNAL
    • Elif GÜVELOĞLU
    • Ziya MOCAN
    • Selahattin DÖNMEZ
    • Dilara KOÇAK
    • Taylan KÜMELİ
    • Murat TOPOĞLU


Son Eklenen Makaleler
  • Sigara erkekleri daha farklı etkiliyor
  • Kemik erimesi erkekleri de vuruyor
  • Erkeklerde kısırlığa 'kök'ten çözüm
  • Salona gitmeden kas yapabilirsiniz
  • Kireçlenme en çok kadınları vuruyor
  • Yıpranmış saçları kestirmeden onar
  • Ceviz hafızanıza iyi geliyor
  • Hafızanızı taze tutmak için bunu yapın!
  • Sigara bıraktıran ilaçlar bedava olacak
Çok Okunan Makaleler
  • Evde Diş Beyazlatma
    Okunma Sayısı 6696
  • Şiddetli Öksürük ve Balgam için Elma Çayı
    Okunma Sayısı 5786
  • Yeşil Çayın Bilinmeyen 7 Faydası
    Okunma Sayısı 5244
  • Zayıflamak için birebir formül!
    Okunma Sayısı 4610
  • Ahmet Marankiden Ödem Atıcı Kür Tarifi
    Okunma Sayısı 3869
  • Suna dumankaya kırışıklıklar için özel tarif
    Okunma Sayısı 3137

Şifalı Yağlar

Şifalı Yağlar
KANTARON YAĞININ FAYDALARI:
Cilt ve saç bakımında kullanılabilecek bir yağ kantaron yağı. Kantaron yağı, hasar görmüş ciltlerin onarımında antik çağlardan beri kullanılan bir halk ilacı. Cilde olduğu kadar saç diplerine de faydalı, zaten saç dökülmeleri de çoğunlukla saçlı derideki sorunlardan kaynaklanıyor. Bu sorunların en sık görülenleri saç kepeklenmesi ve saçlı deri egzemaları. Saçlı deri, travma, radyasyon tedavisi, kimyasal boyalar ve kozmetikler gibi herhangi bir dış etkenden dolayı hasar gördüğünde de, kantaron, saçlı deriyi onarmak ve yeni hücrelerin gelişimini uyarmak için çok kıymetli bir yardımcı.
 
ÇAM TEREBENTİN YAĞI:
Çam terebentin yağı çoğunlukla saç bakımında kullanılan bir ürün. Ama içine karıştırılan baz yağlar olamadan kesinlikle tek başına kullanılmaması gerekmektedir. Bu önemli uyarıyı yapmadan geçmeyelim. Çam terebentin yağının diğer faydaları şunlardır.
 

Çam terebentin Yağının Faydaları: Solunum sıkıntısı, bel soğukluğu, idarar yolu enfeksiyonları, Astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek , vücudun dirençli tutulmasını sağlar. Hemoroite faydalıdır. Saç dökülmesine ve kepeğe karşı kullanılır. İştah açıcı, süt arttırıcı, regl söktürücü olarak kullanılır. Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler.


Kullanışı ve dozu: Bir çağ bardağı suya 4 damla damlatılarak günde 3 defa alınır. Egzama, kuru cilde ve saça masaj yaparak uygulanır. Saç diplerine friksiyon şeklinde kullanılır. Sinüzit için sabah akşam burna 1-2 damla damlatılır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.


Saç Bakımı - Yağlı ve Cansız Saçlar İçin :  Portakal yağı, Çam Terebentin esansı. Defne uçucu yağı Biberiye yağı Mersin yağı Papatya yağı Karıştırılıp saç diplerine ve saça yedirilir. İstenildiği kadar bekletilip yıkanır. Saçdiplerinde bit ve sirke oluşumunu önler. Haftada iki kez uygulanabilir.
Saçlar için susam, fındık, ceviz ve badem yağıyla birlikte saça friksiyon yapılarak kullanılır. 200 ml. şampuan şişesine 25 damla konularak şampuanla birlikte kullanılabilir. Bazı yağlar olmaksızın tek başına kesinlikle kullanılmamalıdır.

 

ARDIÇ YAĞI

Ardıçın kendisi zaten çok yararlı bir bitki. Bu yararlı bitkiyi her yönden değerlendirmek lazım. Ardıçın diğer bir kullanım şekli de yağ olarak kullanılması. Bakalım ardıç yağının yararları ve kullanımı nasılmış.

YARARLARI : İdrar söktürücü, iştah açıcıdır. Mide ağrısına iyi gelmesi, boğaz iltihabının giderilmesi, saç dökülmesinde ve kandaki şeker miktarının düşürülmesinde yardımcı olamsı nedeniyle alternatif tıpta çsıkça kullanılan bir materyaldir ardıç yağı. Deri hastalıklarının tedavisinde, selülerin giderilmesinde, ayrıca romatizma ve kramplarda da kullanılır. Pek çok yararı olan yağın fazla mikatrda kullanılması ise yarar yerine zarar verecektir. Gereğinden fazla kullanılması özellikle de böbreklerde tahrişe neden olabilmektedir.


KULLANIM ŞEKLİ : Ardıç yağı dahili ve harici olmak üzere iki şelide kullanılır.
Dahilen : 2-3 damla bir fincan suya damlatılarak kullanılır.

Haricen; uygulanacak yer kolanya ile temizlenir, ve bol miktarda yedirilerek tatbik edilir. Ayakta oluşan mantar hastalıklarında da sürülerek kaşıntı önlenir. masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terleme yolu ile dışa atılmasını sağlayıp, tedavisine yardımcı olmaktadır.

 
BİBERİYE YAĞI
Biberiye her derde deva cinsten bir bitki. Ağrılara iyi geliyor, kariciğer üzerinde olumu etki yapıyor ve pek çok soruna çare oluyor.
 
Biberiye yağının faydaları:. Romatizmal ağrılardan gut hastalığını, karaciğer hastalıklarından uykusuzkuğa her derde deva. Daha da bir çok soruna çare. Harici kullanımlarda romatizmal ağrıları kesici ve iltihap giderici özelliği vardır. idrar söktürür,gaz giderir, kan dolaşımını düzenler ve arttırır. Bronşite, sinüzite iyi gelir. Karaciğer enzimlerini düzenlemede kullanılır. Uykusuzluğu ve sinir sistemini düzenler. Saç dökülmesine ve kepeğe karşı faydalıdır. Yağ çözücüdür. Ayrıca kolesterolü düzenler.
Boyun kireçlenmesi olan hastaların boyun kısımlarına biberiye yağı ile masaj yapılırsa kireçleme haifler ve hereket kabiliyeti artar.
 
JOJOBA YAĞININ FAYDALARI
Cildimizi yumuşatmak ve kadife gibi bir cilde sahip olmak için elimizden geleni yaparız.  Jojoba yağı selülitlerden saç bakımına, ciltte oluşan çizikler, yaralar, kırışıklılara kadar pek çok şeye yararlı bir ürün. Kullanım alanları aşağıda belirtilmiştir.
 

JOJOBA YAĞININ KULLANIM ALANLARI
Jojoba,yağı üstün bir yağlayıcı olması nedeni ile yüksek devirli makinelerde, alet ve metal kesme işlerinde kullanılmaktadır. Değişik sıcaklıklarda stabil bir sıcaklık göstermektedir. Bu özelliği ve süper nemliliği nedeniyle Jojoba yağı sürtünmeyi önemli ölçüde azaltmakta ve bu da çalışan makine parçalarının aşınmasını önlemektedirPenisilin üretiminde köpürmeyi önlemektedir.Jojoba yağı diğer bilinen yağlardan çok üstündür. Anlaşılması güç fakat gerçek olarak jojoba yağı bu işlemde önemli bir etkiye sahiptir. Penisilin üretimi için jojoba yağı kullanılırsa yerfıstığından 6 kat daha az yağ tüketilmektedir. Bu da %15-20 daha fazla üretim demektir.Jojoba yağı E vitamince zengindir. ve tıpta, küçük çizik, kesik, sivilce, püstül, saç ve deri bozukluklarında yenileyici ve %100 saflığı nedeniyle yapay kalplerde yağlayıcı olarak ta kullanılmaktadır.Olağanüstü deri yumuşatıcı özelliği bulunmaktadır. Ayrıca güneş yanıklarına karşı kullanılmaktadır.Jojoba asla soğutma ve buna benzer özel muamele olmadan bozulmadan ekşimeden kalabilmektedir. Bu çok uzun süreli raf ömrü besin endüstrisinde kekten pişirme yağına kadar her şey için besin endüstrisinde önemli bir şeydir.
Jojoba ayrıca doğal bir iştah bastırıcı olan simmondsini içermektedir. Diyetlere yardım olarak şekerli çubuklardan, çikolata, tatlı, içeceklere kadar her şeyin içerisine katılabilmektedir.

 
KEKİK YAĞI : Kekik yağının yaraları da oldukça fazla. En çok bilinen yararları şunlardır.
Kuvvetli antiseptiktir. Kollestrolü dengeler. Gripte etkilidir. Damar tıkanıklığında kullanılır. Yanıkları tedavi eder. safra artırıcı, kurt düşürücü ve ağrı dindirici, haricen ise antiseptik olarak kullanılır. Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır. Zeytinyağı ile birlikte kullanılırsa, kekik yağının vereceği olası yanmalar engellenecektir. Kullanım şekli dahili ve haricidir.
Kekik yağının kendinizde haırlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte tarifi. Bir şişenin içine doldurulan kekik çiçeklerin üstüne sızma zeytin yağı eklenerek, 10 gün güneşte bekletilir ve kullanılacak kadarı süzülür

Bu Makaleye Hiç Yorum Yapılmamış..


Bu Makaleye Yorum Yazın
İsim
E-Posta
Yorumunuz


Çok Okunan Benzer Makaleler
  • Gülün Faydaları

    GÜLLE GELEN SAĞLIK VE GÜZELLİK


  • Limon Yağının Faydaları

    Limon Yağı

    Zeytinyağının Faydaları

    Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez


  • Şifalı Yağlar
    ..

  • Acı Badem Yağı Nerelerde Ne İçin Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

    Hem güzellikte hem de sağlık sorunlarında oldukca etkili şifalı yağdır. Acı bademin sütü ve kremi cilt bakımı i&..


  • Kabak Çekirdeği Yağının Faydaları
    KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Badem yağına benzer ..

  • Ağrı Giderici Olarak Kullanılan Şifalı Yağlar
    İnsanın neresi ağrırsa canı oradır derler. Gerçekten de doğru bir söz. En ufacık bir ağrı bile insanın keyfini ka&cce..

 
  • Genel Sağlık |
  • Sivilce |
  • Çıban |
  • Ağız ve Diş Sağlığı |
  • Yeşil Çay |
  • Kolesterol |
  • Böbrek Taşı |
  • Romatizma |
  • Diyabet
  • Tüm Hakları Saklıdır. © 2008-2010 Şifalı Bitkiler
  • HisWeb.NET